Thaise massage

Er zijn twee stromingen in de Thaise massage. De noordelijke variant is de Nuad Bo-Rarn. De zuidelijke variant wordt ook wel de ‘Bangkokstijl’ massage genoemd. Dit is een vrij stevige massagetechniek met invloeden uit Chinese en Indiase massages én uit de yoga. Bij deze massage wordt soms pittig op de energiebanen gemasseerd om eventuele blokkades en spanningen op te heffen. U mag tijdens de massage overigens altijd aangeven of de druk voor u niet te pijnlijk is. 
De massage begint bij uw voeten en eindigt bij uw hoofd. De masseuse maakt hierbij gebruik van haar knieën en ellebogen en soms zelfs haar volledige gewicht om spanningen in uw spieren te verminderen. Ook rustige rek- en strekoefeningen van uw armen, benen en rug zijn onderdeel van de massage. Uw lichaam wordt o.a. voorzichtig  in diverse yogaposities gebracht. Deze speciale combinatie van drukken en stretchen stimuleert het stromen van de energie en maakt deze Thaise massage effectief voor uw lichaam én geest.

De massage wordt toegepast om lichamelijke klachten, bepaalde ziekten en aandoeningen te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen. De Thaise massage werkt in dit opzicht zowel preventief als herstellend. Massages worden ritmisch uitgevoerd met de duimen, handpalmen, knieën, ellebogen en voeten om het hele lichaam te strekken en te kneden. De technieken worden gedoseerd toegepast, afgestemd op het individu.

Het hele lichaam komt aan de beurt. Van de voeten tot en met het hoofd. De bewegingen worden uitgevoerd op een dikke mat op de grond in een warme ruimte. Massage en strekkingen vloeien in elkaar over, vanuit een diepe ontspanning.