Behandelingen

Thaise massage

Er zijn twee stromingen in de Thaise massage. De noordelijke variant is de Nuad Bo-Rarn. De zuidelijke variant wordt ook wel de ‘Bangkokstijl’ massage genoemd. Dit is een vrij stevige massagetechniek met invloeden uit Chinese en Indiase massages én uit de yoga. Bij deze massage wordt soms pittig op de energiebanen gemasseerd om eventuele blokkades en spanningen op te heffen. U mag tijdens de massage overigens altijd aangeven of de druk voor u niet te pijnlijk is. 

Voet massage

Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren.  Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.
Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Doordat in deze visie het lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt zouden er afvalstoffen vrijkomen, wat emoties los zou kunnen maken.

Hoofd, rug en schouder massage

Deze massage is hetzelfde als de traditionele Thaise massage echter toegespitst op de rug, nek en schouders. Deze vorm van massage is erg populair omdat veel mensen last hebben van spanningen in de nek en schouders of hebben last van rugklachten. De rug-, nek- en schoudermassage zorgt voor ontspanning van deze spieren. Ook hoofdpijnklachten die vaak het gevolg zijn van aanspanning van de spieren in de schouders en nek, kunnen met deze massage verholpen worden. Door middel van deze massage wordt de doorbloeding van de spieren geactiveerd.

Olie massage

De Thaise oliemassage is een massage waarbij uw hele lichaam door zachte strijkingen en knedingen wordt gemasseerd.
Ik gebruik voor deze massage een speciale en een heerlijk geurende massageolie die uw lichaam zal helpen te ontspannen en bovendien verzorgend is voor uw huid.
Deze massage is geschikt voor iedereen als een algemene behandeling, maar kan ook helpen vele fysieke problemen te verlichten, waaronder spierpijn en stijfheid, indigestie, stress en lusteloosheid.

Guasha

Gua Sha bestaat uit het schrapen van de huid met een gepolijste jadesteen (een bao yü) of de hoorn van een waterbuffel. De gladde kant wordt stevig op de ge-oliede huid geplaatst en in één richting langs de spieren of langs de acupunctuur meridianen bewogen, in streken van ca. 15 cm lang. Dit stevig schrapen veroorzaakt uitstroming van bloed vanuit periferale haarvaten en kan onderhuidse bloeduitstortingen veroorzaken, die meestal na 2 tot 4 dagen verdwijnen. De kleur varieert naargelang de stagnatie van het bloed van de patiënt (die gecorreleerd kan zijn met de aard van de ziekte) van donkerblauw/zwart tot lichtroze, meestal een roodtint. Hoewel de vlekken er pijnlijk uitzien zijn ze het niet. Patiënten voelen gewoonlijk een onmiddellijke verandering en vooruitgang.